NLP Coaching

Waar staat NLP voor.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Het helpt je om beter en gemakkelijker te kunnen communiceren met jezelf en anderen. Het geeft je persoonlijke ontwikkeling een boost! Als jij er voor open staat!

 

Met NLP Coaching leer je veel over jezelf, en eigelijk weet  je al best veel over jezelf. Toch? Als je je bewust word van de dingen die je doet zoals je ze doet. Dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Zo weet je vast wel wat je "sterke" kanten zijn. En ben je je ongetwijfeld goed bewust van je zogenaamde "zwakke kant" 

Door te leren positieve feedback te ontvangen, zal je je "zwakke kant" omarmen.

 

Want feedback is niet negatief bedoeld, het geeft je inzicht over hoe je er nu - op dit moment in verbinding mee staat. En dat is een compliment waard! Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, is dat erg? Nee, dat is niet erg want iedereen kan toch wel iets aan zichzelf verbeteren. Tip! Maak optimaal gebruik van je sterke kanten, succes gegarandeerd!

 Vooronderstellingen NLP

Er zijn een aantal NLP vooronderstelling die het je gemakkelijker maken in communicatie met jezelf en de ander.

Het kan een waardevolle eyeopener voor je zijn - als je de "aanwijzingen" van deze NLP vooronderstellingen in acht neemt.

De vraag aan jouw: 'Hoe ontspannen wil jij zijn in communicatie?' Sta jij open voor de ander zijn mening en ben jij bereid om geweldloos te communiceren?

 

Een voorbeeld van een 3-tal vooronderstellingen.

 

* Jouw opvatting is jouw werkelijkheid.

 

De manier waarop jij de werkelijkheid ziet, ontstaat door de manier waarop jij informatie filtert. En wat jouw persoonlijke behoeften, waarden en interesse zijn bepalen uiteindelijk jouw werkelijkheid.

 

* Je kunt niet, niet communiceren.

 

Het is onmogelijk om niet te communiceren. Zelfs als je niets doet draag je iets uit. Jouw lichaamstaal vertelt ook een verhaal. Kies dus bewust voor de manier waarop jij je boodschap wilt uitdragen.

 

* Respecteer het model van de wereld van de ander.

 

Iedereen heeft een unieke weergave van de werkelijkheid. Er bestaan geen goede of foute manieren om naar de werkelijkheid te kijken. Respecteer dus het model van de wereld van een ander. Je kunt er veel van leren omdat zij de wereld vanuit een ander perspectief ziet dat voor jouw verborgen is.

 

 

De betekenis van je communicatie

is de reactie die je krijgt!

 

 Persoonlijke ontwikkeling.

 

NLP is een bruikbare methodiek voor persoonlijke ontwikkeling. Alles draait om wat jij wilt bereiken in dit prachtige leven. Welke doelen heb je? Wat zie je, wat hoor je en wat voel je als je contact maakt met jouw doelen. Wat zou je graag aan jezelf willen veranderen, je hebt altijd een keuze!

 

Vragen zoals:

  • Wil jij je gedrag veranderen? En wat is hierin, voor jou het meeste van belang?

Of:

  • Stap jij uit je negatieve emoties? Hoe voelt het om niet meer geassocieerd te zijn met je negatieve emoties. Wat gebeurde er toen je contact maakte met positieve emoties?

Weet dat: Jouw antwoorden van binnenuit komen, via je onderbewuste en je intuïtie, je gevoel. Hoe mooi is dat!

 

  • Wil jij in jezelf investeren?
  • Je weer fit en energiek voelen?
  • In balans zijn en in contact zijn met je ware zelf?
  • Met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag?

 

Dan is NLP Coaching misschien wel wat voor jou!

 

Welke vragen heb je? Klik op Contact, ik beantwoord je vragen zo spoedig mogelijk! 

 

Wil je een coach traject volgen? Dit kan ook InCompany!

Klik op Tarieven